RYDZE I OSCYPEK W PIERSI Z KURCZAKA
Troche obawiałam się o wynik mojej improwizacji jednak miło się zaskoczyłam
FARSZ
Proporcje na 4 osoby
4 plasterki oscypka
Łyzeczka Oregano
Rydze
Łyżeczka Bazylii
Łyżeczka Soli zmiękczającej mięso
I na patelnie !
Smazyc na maśle przez 10 minut
W tym czasie możemy zająć się rozbiciem naszych piersi ;)
- Jeśli Macie czas Możecie sie skusić na włożenie mięsa do mojej magicznej mikstury nadającej mu świetnego aromatu i idealnej twardosci.
Warto zostawić mięso na dłużej niż 10 Minut :)
Liść Laurowy
Pieprz
Majeranek
Bazylia
Czosnek
Oliwa z Oliwek
Woda
- Czas nafaszerować nasze mięso
Najlepiej wkładać farsz w szersze strony kurczaka a potem zawijac pozostałe "otwarte ściany " naszego de volleia do środka .
- Porcjami "na oko"tworzymy panierkę i maczamy w niej mięso -o kolejności nie musze Wam pisać :)
- Mięso wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę przy temperaturze 150 stopni
W tym czasie możemy zastanowić sie co zjemy z tym kurczakiem :)
(Mnie osobiście naszła ochota na sos Tzaziki i delikatne puree)
TZAZIKI
Sos tzatziki jest banalnie prosty do zrobienia i bardzo aromatyczny.
- 1 ogórek szlarniany
- 1 jogurt naturalny/grecki
- Przyprawa do sosu
..... gotowe !
Do młodych ziemniaków dodalam jeszcze 2 łyżki śmietany, trochę czosnku, majeranku ,soli i pieprzu .
Nowatorski obiad gotowy !
Smacznego !
Xoxox Kasia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Thank you for visiting our blog. Each one of your comments means the world to us.
Zuza&Kasia